CHEESECAKE - PO RECEPTU IZ JEDNOG POPULARNOG RESTORANA!

 Sastojci 10 osoba

    Kora:
    300 gr mlevenog plazma keksa (1 kutija)
    125 gr putera
    10-15 kašika mleka
    Fil:
    500 gr sira za kolače (koristim Imlekov sir za kolače, ili šabački ''A la kajmak'')
    14 kašika šećera (običnog, ne u prahu)
    1 vanil šećer
    1 kesica želatina
    1/2 l slatke pavlake (preporučujem Haltu)
    Voćni preliv:
    400 gr crvenog voća
    2 kašike šećera
    1 kesica crvenog preliva za torte
    2 dl vode




 Priprema

    1.

    Kora: Keks, puter (koji je bar 2 sata bio na sobnoj temperaturi) i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Po potrebi dodati još malo mleka. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu (moj kalup je prečnika 28 cm). Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima je utapkati za podlogu.
    2.

    Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri.
    3.
    Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.
    4.

    U drugoj posudi šabački ''a la kajmak''(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 14 kašika šećera i vanilom.
    5.
    Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri). Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti.




    6.

    Smesu sipati u obruč i poravnati. Složiti, ili jednostavno pobacati crveno voće odozgo, po kolaču, pa preliti prelivom za torte.
    7.

    Priprema preliva za tortu: 1 kesicu crvenog preliva za torte  preliti sa 2 dl vode i dodati 2 kašike šećera, pa zagrejati do vrenja (kao u prethodnom postupku, sa želatinom).
    8.
    Ostaviti ga u frižideru 24 sata. Sutradan nožem proći uz ivicu obruča, da bi se kolač odvojio, pa polako skinuti obruč na gore.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar