Sastojci
Potrebno je
5 dl slatke pavlake
150 g šećera u prahu
2 dl kisele pavlake
1 kom Mljevene želatine Dolcela
1/2 dl hladne vode
200 g piškota
1,5 dl hladnog mlijeka ili voćnog soka
voće oko 300 g jagoda, 2-3 kivija, 2-3 banane, šumsko voće, višnje, breskve
Priprema
1.
Sa 0,5 dl hladne vode preliti želatin i ostaviti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer i kiselu pavlaku pa izmiješati da se sjedini. Želatin zagrijati na tihoj vatri da se istopi ali ne smije prokuvati. Umiješati želatin u pavlaku sipajući u tankom mlazu i mutiti neprekidno
Voće isjeći na krupnije komade.
2.
Posudu zapremine 4 l obložiti sa unutrašnje strane prozirnom folijom, na dno staviti sitnog šumskog voća, premazati pavlakom.
3.
Posuti sjeckanim voćem i piškotama namočenim na kratko u mlijeku ili soku i izlomljenim. Ponovo tanko premazati pavlakom i tako naizmjenično slagati do kraja
4.
100 g piškota ostaviti za podlogu, namočiti ih kratko u mlijeku ili soku i poredati preko šlaga, prekriti folijom
5.
Ostaviti u frižider 3-4 sata da se hladi. Tortu prenijeti na tacnu tako što se tacna stavi na činiju i tako zajedno prevrne, odvojiti foliju.
6.
I na kraju samo uživati !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar