Voćna bomba - malo voćnog osvježenja!

 Sastojci

    Potrebno je
    5 dl slatke pavlake
    150 g šećera u prahu
    2 dl kisele pavlake
    1 kom Mljevene želatine Dolcela
    1/2 dl hladne vode
    200 g piškota
    1,5 dl hladnog mlijeka ili voćnog soka
    voće oko 300 g jagoda, 2-3 kivija, 2-3 banane, šumsko voće, višnje, breskve





 Priprema

    1.

    Sa 0,5 dl hladne vode preliti želatin i ostaviti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer i kiselu pavlaku pa izmiješati da se sjedini. Želatin zagrijati na tihoj vatri da se istopi ali ne smije prokuvati. Umiješati želatin u pavlaku sipajući u tankom mlazu i mutiti neprekidno

    Voće isjeći na krupnije komade.
    2.

    Posudu zapremine 4 l obložiti sa unutrašnje strane prozirnom folijom, na dno staviti sitnog šumskog voća, premazati pavlakom.
    3.

    Posuti sjeckanim voćem i piškotama namočenim na kratko u mlijeku ili soku i izlomljenim. Ponovo tanko premazati pavlakom i tako naizmjenično slagati do kraja
    4.

    100 g piškota ostaviti za podlogu, namočiti ih kratko u mlijeku ili soku i poredati preko šlaga, prekriti folijom





    5.

    Ostaviti u frižider 3-4 sata da se hladi. Tortu prenijeti na tacnu tako što se tacna stavi na činiju i tako zajedno prevrne, odvojiti foliju.
    6.

    I na kraju samo uživati !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar