Sastojci
Svježi kravlji sir 500 g
Brašno 800 g
Maslac 300 g
Prašak za pecivo 2 paketića
jaje 1 kom
Sol 2 čajne žlice
Kim i sezam
PRIPREMA:
Količina sastojaka u ovom receptu je dovoljna za popriličnu količinu peciva. Pa ako ne planirate s njima počastiti veće društvo predlažem da prepolovite mjere ili ih budite spremni jesti par dana :).
U svježi sir dodajte otopljeni maslac, 2 žličice soli i sve izmiješajte. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete čvrsto tijesto. Kada umijesite tijesto zamotajte ga u foliju i pustite da odstoji barem pola sata u hladnjaku.
Razvaljajte tijesto na debljinu od 1 centimetra. I sada dolazimo do djela gdje si ja uštedim desetak minuta kod pripreme ovih peciva.
Prije rezanja štangica razmutite jaje s malo soli i razmažite ga cijelog po tijestu. Zatim posipajte kim i/ili sezam i tek onda s nožem izrežite štangice. Ovako ćete izbjeći naknadno naporno i pojedinačno mazanje svake štangice :).
Posložite ih na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene.
Izvor: http://www.sarajevo-online.com/
Nema komentara:
Objavi komentar