Ledene mak kocke

 Sastojci 8 osoba

    Za biskvit:
    7 bjelanjaka
    60 g šećera
    2 Vanilin šećera Dolcela
    150 g Maka Dolcela
    50 g Gussnela Dolcela
    2 žličice Praška za pecivo Dolcela
    200 ml mlijeka

    Za kremu:
    7 žutanjaka
    90 g šećera
    100 g Gussnela Dolcela
    1 l mlijeka
    250 g maslaca
    50 g šećera u prahu
    500 ml vrhnja za šlag
    1 Šlagfix Dolcela





 Priprema

    1.
    Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
    2.
    Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
    3.
    Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
    4.
    Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
    5.
    Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
    6.
    Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
    7.
    Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
    8.
    Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.




    9.
    Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
    10.
    Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar