Savršeno predjelo dok ima ovog divnog voća!

 Sastojci 6 osoba

    250 g lisnatog tijesta
    2 zlice maslaca
    2 luka
    2 zlicice nasjeckane majcine dusice
    1 jaje





    250 g ricotta sira
    sol i papar
    150 g narezane sunke
    4-5 narezanih smokava
    jaje za premazivanje


 Priprema

    1.

    Luk oguli i narezi na reznjeve , pa ga karameliziraj na maslacu i dodaj majcinu dusicu . Skini sa vatre i sacuvaj . Sunku narezi na manje komade kao i smokve . Za nadjev sa sirom u zdjeli izmijesaj ricottu , jaje , sol i papar . Ostavi sa strane do upotrebe .





    2.

    Lisnato tijesto razvuci u pravokutnik velicine 25x35 cm , pa rub premazi jajem i prekolpi , pa opet rub premazi , a sredinu nabockaj vilicom . Cijelu povrsinu premazi sa nadjevom od sira ostavljajuci rub slobodan . Preko sira rasporedi luk , smokve i sunku .
    3.

    Peci tart u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20 min dok se sve lijepo ne ispece i rub dobije lijepu rumenu boju . Peceni tart izvadi iz pecnice i prebaci na dasku za rezanje . Pusti da se malo prohladi , pa ga rezi na kocke i serviraj .


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar