Sastojci 6 osoba
250 g lisnatog tijesta
2 zlice maslaca
2 luka
2 zlicice nasjeckane majcine dusice
1 jaje
250 g ricotta sira
sol i papar
150 g narezane sunke
4-5 narezanih smokava
jaje za premazivanje
Priprema
1.
Luk oguli i narezi na reznjeve , pa ga karameliziraj na maslacu i dodaj majcinu dusicu . Skini sa vatre i sacuvaj . Sunku narezi na manje komade kao i smokve . Za nadjev sa sirom u zdjeli izmijesaj ricottu , jaje , sol i papar . Ostavi sa strane do upotrebe .
2.
Lisnato tijesto razvuci u pravokutnik velicine 25x35 cm , pa rub premazi jajem i prekolpi , pa opet rub premazi , a sredinu nabockaj vilicom . Cijelu povrsinu premazi sa nadjevom od sira ostavljajuci rub slobodan . Preko sira rasporedi luk , smokve i sunku .
3.
Peci tart u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20 min dok se sve lijepo ne ispece i rub dobije lijepu rumenu boju . Peceni tart izvadi iz pecnice i prebaci na dasku za rezanje . Pusti da se malo prohladi , pa ga rezi na kocke i serviraj .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar