Juneći šnicel u saftu - jednostavan, a jako ukusan!

 Sastojci 4 osobe

    4 velika juneća šnicela
    1 glavica crvenog luka
    1 mrkva
    3 velika režnja češnjaka
    1 žlica koncentrata rajčice
    1 žlica narezanog peršina
    sol
    papar
    suncokretovo ulje
    brašno





 Priprema

    1.

    Juneće šnicele natući batićem za meso, ne pretanko. Svaki prerezati popola, posoliti i uvaljati u brašno samo sa jedne strane.

    U široj tavi zagrijati ulje pa spuštati pola količine šnicela pobrašnjenom stranom dolje. Kad malo porumene, prevrnuti da se malo zapeku i s druge strane.

    Vaditi na tanjur, drvenom žlicom pokupiti sve iz ulja, ne bacati, već staviti na šnicele u tanjuru. Kad bi ostalo, daljnjim prženjem bi izgorilo, a daje fini okus jelu.

    Na isti način popržiti i drugu turu mesa i izvaditi na tanjur.
    2.

    Na ulju od prženja mesa prodinstati sitno rezan crveni luk. Kad zastakli, dodati krupno ribanu mrkvu i sve skupa još malo dinstati.

    Dodati protisnut češnjak i kad zamiriše, vratiti šnicele skupa sa očišćenim ostacima iz tave.

    Uliti vrelu vodu da prekrije meso, malo posoliti, poklopiti i na sasvim tihoj vatri kuhati 2 sata.

    Meso 1-2 puta preokrenuti, tavu ponekad samo protresti.




    3.

    Zadnjih pola sata izvaditi meso na tanjur, a umak uliti u visoku, usku posudu i smiksati štapnim mikserom. Uliti umak natrag u tavu, poslagati meso, dodati papar, u vodi razmućen koncentrat rajčice, sitno rezan peršin i soli po potrebi.

    Kuhati još pola sata na laganoj vatri poklopljeno.
    4.

    Prilog po želji: pire krumpir, njoki, pasta, riža...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar