Punjene paprike zapečene u kajmaku - Nama omiljene, pa možda se još nekom svidi ovaj način pripreme!!

 Sastojci

    500g mljevenog mesa
    1 glavica crvenog luka
    1/2 čaše krupnog bulgura
    1/2čaše riže okruglo zrno
    1 kašika crvene paprike
    1 mala kašikica bibera
    so
    1dl ulja
    voda
    2dl punomasnog kajmaka
    paprika u količini da se potroši fil




 Priprema

    1.

    Očistiti paprike za punjenje.

    2.

    Meso staviti u dublju zdjelu i dodati mu isjeckan luk ,bulgur ,rižu ,crvenu papriku ,ulje .Posoliti ,dodati biber i rukom izmiješati i ujednačiti smjesu.
    3.

    Puniti paprike fino pritiskajući smjesu da budu pune.Poredati ih u jednom redu u veću šerpu koja ima poklopac i može u rernu.ZAliti paprike sa vodom tako da dvije trećine budu potopljene,poklopiti i ubaciti u zagrijanu rernu pa na otprilike 2 sata na 180 stepeni.
    4.

    Povremeno pregledati paprike i ako treba dodati još malo vode ,to zavisi i od toga kako vam je jaka rerna.Pri kraju kuhanja-pečenja skinuti poklopac i neka se fino zarumene.KAjmak možete umutiti i sa vrhnjem za kuhanje ili samo vrhnje ,kako želite pa prelijte preko paprika.

   


    5.

    Ostaviti da kajmak reducira do gustine koju vi želite ,ja pustim da samo malo baci ključ i vadim iz rerne.

Posluživanje

Punjene paprike poslužiti sa velikom kašikom milerama.Prijatno!

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar