BRZI SLADOLED GOTOV ZA 15 MINUTA- A KAO DA JE IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE – ZA OVAJ RECEPT NE TREBA MAŠINA ZA SLADOLED!

Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan 🙂
Sastojci
500 ml slatke mlečne pavlake
100 g šećera u prahu
200 ml




kisele pavlake s 20% mm
200 g mlečne čokolade

Priprema
Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.
Preteranim mućenjem možete dobiti buter!





Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.
Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom.
Od ove smese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lešnik, vanila i dr.
Kod nas je čokoladni jer ga najviše volimo.
Koristila sam Imlekovu kravica pavlaku koja je bez šećera i zato sam stavila 100 g šećera u prahu.
Ako je vaša pavlaka zasladjena, nakon dodatka kisele pavlake probajte umućenu pavlaku i po želji došećerite.
Posluživanje
Poslužiti sladoled u kornetu ili posudi i uživati 🙂
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar