10- MINUTNI KOLAČ SA JAGODAMA I KEKSIMA

POTREBNO:
    300 g petit beure keksa
    3 pudinga od vanilije
    10 žlica šećera
    1l mlijeka





  200 g maslaca
    4 žlice kiselog vrhnja
    500 g svježih jagoda
    200 ml slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.





Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima. Izliti pripremljenu kremstu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne. Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar