Sastojci
8 junećih šnicli
4 glavice crnog luka
200 g mesnate slanine
100 ml ulja
200 ml belog vina
200 ml vode
po ukusu so i biber
1 puna kašika Gussnela Dolcela (gustina)
po potrebi vode
Prilog:
500 g Zamrznutih krumpirovih njoka Podravka
ili neki drugi po izboru
Priprema
1.
Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti ih po ukusu.
Crni luk očistiti i iseći na kockice,mesnatu slaninu takodje iseći na kockice.
Na malo ulja propržiti luk da porumeni.
2.
U posebnu dublju šerpu srednje veličine sipati ostatak ulja, pa rasporediti polovinu šnicli po dnu.
Preko njih posuti pola luka i slanine. Poslagati ostatak šnicli i posuti ostatkom luka i slanine. Staviti i lovorov list preko.
Pomešati vino i vodu i preliti šnicle.
3.
Poklopiti i kuvati 120 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj kuvanja razmutiti gustin u malo vode, preliti preko šnicli, pa jelo ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo.
Pripremiti prilog po želji i servirati uz šnicle.
4.
Kod mene kao prilog su bili JOGURT NJOKIĆI.
Posluživanje
* Kod začinjavanja mesa paziti da ne preterate jer je slanina dovoljno slana, moja je bila i previše.
Uz ovo jelo poslužiti salatu od kupusa ili pečenih paprika, i obavezno popiti neko piće. Jelo je pikantno i meni je, koja ne pijem, falila jedna čaša HLADNOG PIVA :)
Nema komentara:
Objavi komentar