Sastojci
potrebno je
2 dl slatke pavlake za šlag
3,5 dl čvrstog jogurta
150 g šećera u prahu
10 g Mljevena želatina Dolcela
300-400 g svježeg voća (jagode, maline, kupine, ribizle) može i miješano
12 kom piškota
Priprema
1.
Jagode isjeći na sitnije komade.
Želatin preliti sa 3 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri pa zagrijati na slaboj vatri da se otopi
Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer pa još malo umutiti. Dodati jogurt pa izmiješati, i na kraju sipati želatin pa umutiti malo najmanjom brzinom.
2.
U smjesu kašikom umiješati jagode i sipati u kalup obložen filijom. Poravnati i staviti piškote malo namočene u mlijeko.
3.
Prekriti folijom i staviti u zamrzivač 3 - 4 sata ili u frižideru preko noći
4.
ukrasiti po želji svježim voćem
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar