Ledeni desert s jogurtom i jagodama - prefin osvježavajući desert!

 Sastojci

    potrebno je
    2 dl slatke pavlake za šlag
    3,5 dl čvrstog jogurta
    150 g šećera u prahu
    10 g Mljevena želatina Dolcela
    300-400 g svježeg voća (jagode, maline, kupine, ribizle) može i miješano
    12 kom piškota




 Priprema

    1.

    Jagode isjeći na sitnije komade.
    Želatin preliti sa 3 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri pa zagrijati na slaboj vatri da se otopi
    Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer pa još malo umutiti.  Dodati jogurt pa izmiješati, i na kraju sipati želatin pa umutiti malo najmanjom brzinom.
   
    2.

    U smjesu kašikom umiješati jagode i sipati u kalup obložen filijom. Poravnati i staviti piškote malo namočene u mlijeko.




    3.

    Prekriti folijom i staviti u zamrzivač 3 - 4 sata ili u frižideru preko noći
    4.

    ukrasiti po želji svježim voćem

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar