Sastojci
1 salica 250ml.
KREMA:
230gr. svježeg sira (krem sira)..230 gr.
4 zlice butera/maslaca
1/2 salice sećera ( kristal)
2 zlice glatkog brasna
1 zlicica vanille extract
Tijesto:
330gr. glatkog brasna
1 salica sećera ( kristal)
3 zlice kakaa u prahu Dolcela
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
malo soli
2 velika jajeta
300ml. biljnog ulja
1/2 salice kiselog vrhnja
1/2 salice mlijeka
1 zlica vanille extract
1 zlica sirceta
boja za kolace
GLAZURA:
230gr. svježeg sira (krem sira)
1 salica secera u prahu
180ml. Slatkog vrhnja Dolcela
1 zlicica vanille extract
Priprema
1.
KREMA:U omeksali krem sir dodajte omeksali puter i miksajte.Zatim dodajte jaje,secer,brasno i vanillu extract...Izmiksajte sve zajedno i ostavite sa strane...
2.
TIJESTO:U zdjeli miksajte brasno,secer,kakao,malo soli i sodu bikarbonu..Ostavite sa strane...
U drugoj zdjeli miksajte jaja i biljno ulje,zatim dodajte kiselo vrhnje,mlijeko.vanilla extract i sirce...U masu dodavajte postepeno brasno i miksajte...Na kraju dodajte crvenu boju za kolace...
3.
Pleh za kuglof nauljite zatim istresite manje od pola smjese tijesta...Zatim istresite kremu od sira i pazljivo razmazite okolo kuglof pleha...Zatim istresite ostatak tijesta i razmazite okolo...zatim s nozem samo duboko predite jedno 2-3 puta okolo...
4.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 180 C 50-55 minuta...
OSTAVITE DA SE KUGLOF OHLADI U PLEHU...
5.
GLAZURA:U omeksali krem sir dodajte secer u prahu.slatko vrhnje i vanillu extract..Izmiksajte sve zajedno i dekorisite ohladeni kuglof...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar