Potrebno je;
5 jaja
300 gr. višanja i 200 trešanja
1 jogurt (200 ml)
1 čaša od jogurta(200)gr. brašna
1 časa griza
100 ml. ulja
100 -150 gr šećera
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne dodati žumanca zatim griz, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izjednačiti varjačom.
Pleh veličine 30x20 obložiti pek papirom sipati smesu i odozgo poredjati višnje i trešnje. malo ih prstima gurnuti u testo da ne budu sve na vrhu. Peći na 200 stepeni C prvih 15 min pa smanjiti na 180 stepeni i peći 40 min.
Pečen kolač posuti prah šećerom zamirisanom vanilin šećerom.
Seći isključivo hladan.
Dobili ste neverovatano dobar kolač čiji recept možete naći isključivo na bakinom kanalu
Nema komentara:
Objavi komentar