Sastojci
1,5 šalice integralnog brašna
0,5 žličice Praška za pecivo Docela
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
1/4 žličice soli
2 žlice Šećera ( kristal)
0,5 šalice kakaa u prahu Dolcela
3 prezrele banane
0,5 šalice meda
2 jaja
0,5 šalice ulja
3-4 žlice mlijeka
0,5 šalice čokolade za kuhanje nasjeckane na kockice
Priprema
1.
U jednoj posudi izmješajte sve suhe sastojke osim šećera (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kakao).
2.
U drugoj posudi vilicom zgnječite banane s medom u kašu.
3.
U trećoj posudi izmutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i smjesu banana s medom.
4.
Polako umiješajte i suhe sastojke (najbolje pjenjačem), dodajte mlijeko i na kraju komadiće čokolade.
5.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C oko 45min (napraviti test čačkalicom).
6.
Kad se kolač prohladio, prelijte čokoladom otopljenom s malo ulja ili margarina.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar