Sastojci
Kora:
150 g datulja
110 g badema (ili lješnjaka, oraha)
40 g ribanog kokosa
1. krema
200 g indijskih oraščića
130 g svježih borovnica
150 g kokosovog mlijeka iz konzerve
30 g kokosovog ulja
15 g kokosovog šećera
10 g sirupa od datulja (ili agavinog, javorovog sirupa...)
sok od pola limuna
2. krema
150 g svježeg sira (krem sira)
70 g kokosovog mlijeka iz konzerve
20 g kokosovog ulja
15 g kokosovog šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
par kapi stevije
Priprema
1.
Najprije natopite datulje u vrućoj vodi oko 15 minuta. Izvadite datulje iz vode i stavite u multipraktik skupa sa bademima (ili lješnjacima/orasima) i ribanim kokosom. Možete koristiti već mljevene bademe ili čitave. Dobro izmiksajte dok se sve ne sjedini u gustu masu. Prebacite smjesu u kalup za tortu i utisnite prstima ili čašom u podlogu. Stavite koru u zamrzivač dok pripremate kremu. (Budući da sam svoj kalup za tortu posudila, što sam se naknadno sjetila, morala sam improvizirati sa vatrostalnom posudom i papirom za pečenje. :D )
2.
Prije nego počnete raditi tortu, morate namakati indijske oraščiće u hladnoj vodi minimalno 2-3 sata ili ih ostavite u vodi preko noći dan prije nego što ćete raditi tortu. Izvadite oraščiće iz vode te ih stavite u multipraktik ili blender, dodajte im sve ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu ljubičaste boje. Prebacite kremu na koru te ponovo vratite u zamrzivač dok pripremate drugu kremu.
3.
Ručnim mikserom ili u blenderu izmiksajte sve sastojke za drugu kremu. Neka vam kokosov maslac bude malo otopljen, mekši, da vam se sve lakše sjedini. Nakon što se prva ljubičasta krema malo stisnula, na nju stavite i drugu bijelu kremu te ponovo vratite tortu u zamrzivač.
4.
Kad se sve skupa malo stisne tortu možete izvaditi iz kalupa ali držite ju u zamrzivaču i dalje, a izvadite ju na sobnu temperaturu ili u hladnjak 10ak minuta prije konzumiranja. Tortu možete ukrasiti borovnicama, marmeladom ili nekim drugim voćem... Ja sam svoju tortu prošarala sa malo marmelade od aronije. Uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar