Sastojci
200 ml jogurta (domaća kiselina)
500 ml slatkog vrhnja
450 gr lemon curd
Lemon curd ♥
2 limuna sok procjeđeni (150 ml)
200 gr šećera ( kristal) u zamjenu eritrol ili stevija do željene slatkoće
100 gr putera/maslaca
4 jaja
1 1 žlica Gussnela Podravka
može se dodati i razno voće, čokolada..eurokrem
dobije se cca gr lemon curda
Priprema
U ohlađeni lemon curd dodamo jogurt ( radim domaći jogurt ili po lički kiselina) i izrađeno slatko vrhnje Izmiksamo u kremu i stavimo u posude ja napravim za moje unuke (vidi na kolažu u male posudice za sladoled) i omladince jednu posudu i za sebe i brku u drugu.. Zamrznem i imamo odličan sladoled... Dodam jagode pa dobijem i rozi sladoled za unuke... možemo dodati voće razno zamrznuto svježe . a i nutelu ili čokoladu otopljenu.ili naribanu.. ma može svašta jer mašta radi svašta... No kako ja ne jedem slatko a sladoled DAAA meni je najbolji samo sa ova 3 sastojka...
1.
Lemon curd sam radila po ovom receptu od hare odličan je ..isprobale još neke..a onda sam u novinama našla ovaj recept pa sam od 2 limuna dobila soka cca 150 ml dodala sve sastojke jaja malo zmučkala vilicom i kristal šećer, jaja maslac narezala na sitne listiće i limunov sok mješala tako da sam stavila u manju posudu a u veću vodu i tako na pari miješala drvenom žlicom ili mutilicom miješala nekih 10 min i dodala 1 žlicu gustina pa se brže stisnula krema, Radila sanm i bez gustina ali ga onda treba duže miješati cca Dobila sam oko 450 gr lemon curda i stavim u staklenku-.do upotrebe.
Koristit ga možemo kao punjenjeza keksiće ili kremu sa mascarponeom.. a mojim omladincima se dopao sladoled i zapisujem receptić zbog njih a i sebe jer su bili jako zadovoljni a radila sam ga 3x prošli tjedan..
Za Lchf verziju umjesto običnog šećera koristimo eritrol ili steviju po želji koliko hoćete da bude slatko..
2.
Inaće malene prevarimo pa u domaći jogurt malo ovoga lemon curda ili samo jogurt i voće izmješamo i stavimo u ove male posudice sladoled...i imaju zdravi sladolet ili ako ne zamrznem voćni jogurt.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar