Sastojci
300 gr plazme ili petiti keksa
4 4 Pudinga vanilin Dolcela
2 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
12 kašika Šećera ( kristal)
1l mlijeka
1 vrećica Želatine Dolcela
1 pakovanje 450gr šumsko voće
1 Preljev za torte Dolcela
10 kašika Šećera ( kristal)
1/2 l Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
Priprema
Namazati četvrtastu tepsiju maslacem pa redati kekse umočene u mlijeko.
Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi.
Kad je puding hladan dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati .Dodati i želatinu po uputama na vrećici pripremljenu.Još kratko miksati.
Voće staviti u šerpu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev sa malo vode razmućen ,kratko prokuhati.Prohladiti 3-4 min.pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.
Posluživanje
Ovaj sam put radila sve po receptu i bio je super,al bi sljedeći put ipak jednu vrećicu manje pudinga stavila ili bi izbacila gustin jer je krema prečvrsta.
Kolač podsjeća na Mileram tortu od Anke.
Lim je 32x24
Nema komentara:
Objavi komentar