Sastojci 6 osoba
tijesto;
4 zumanjka
13 dag margarina
20 dag secera
20 dag ostrog brasna
17 dag oraha
2 dcl mlijeka
2 velike zlice kakaa u prahu Dolcela
4 bjelanjaka (snijeg)
1 prasak za pecivo Dolcela
preljev;
20 dag smedeg ili kristal secera
2 dcl vode
1 dcl ruma
Priprema
1.
Odvojite zumanjke i bjelanjke.Od bjelanjaka napravite snijeg.Zutanjke izmiksajte s seceom i margarinom.Dodajte brasno,kakao,prasak za pecivo,orahe i mlijeko.Na kraju kuhavom umijesajte snijeg.
2.
Sipajte u manji ili srednji pleh pa pecite na 180 stupnjeva oko 35-40 minuta.
3.
Za preljev skuhaj vodu sa secerom.Malo ohladi pa dodaj 1 dcl ruma.Preljevom preliti vruci kolac.
4.
Ohladiti i posluziti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar