Rum kocke - stari dobri recept!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    4 zumanjka
    13 dag margarina
    20 dag secera
    20 dag ostrog brasna
    17 dag oraha




    2 dcl mlijeka
    2 velike zlice kakaa u prahu Dolcela
    4 bjelanjaka (snijeg)
    1 prasak za pecivo Dolcela
    preljev;
    20 dag smedeg ili kristal secera
    2 dcl vode
    1 dcl ruma

 Priprema

    1.

    Odvojite zumanjke i bjelanjke.Od bjelanjaka napravite snijeg.Zutanjke izmiksajte s seceom i margarinom.Dodajte brasno,kakao,prasak za pecivo,orahe i mlijeko.Na kraju kuhavom umijesajte snijeg.
    2.

    Sipajte u manji ili srednji pleh pa pecite na 180 stupnjeva oko 35-40 minuta.




    3.

    Za preljev skuhaj vodu sa secerom.Malo ohladi pa dodaj 1 dcl ruma.Preljevom preliti vruci kolac.
    4.

    Ohladiti i posluziti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar