450-500 g zamrznutog bobićastog voća (borovnice, maline...)
400 ml kokosovog mlijeka (iz limenke)
5-6 žlica agavinog sirupa
po želji vanilin šećer
cimet ili đumbir ili kurkuma u prahu
Priprema
1.
Zamrznuto voće ostavite na sobnoj temperaturi 10-ak minuta.
2.
Dodajte kokosovo mlijeko - cijeli sadržaj iz limenke: kruti i tekući dio, te agavin sirup i cimet (đumbir ili kurkumu u prahu), pa sve usitnite u blenderu ili pomiješajte štapnim mikserom.
3.
Spremite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje 4-5 sati dok se ne zamrzne.
Posluživanje
Prije posluživanja, po potrebi, sladoled ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta da se lagano opusti. Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikujte kugle, poslužite i... uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar