Jednostavan veganski sladoled

 Sastojci 4 osobe

    450-500 g zamrznutog bobićastog voća (borovnice, maline...)
    400 ml kokosovog mlijeka (iz limenke)
    5-6 žlica agavinog sirupa
    po želji vanilin šećer
    cimet ili đumbir ili kurkuma u prahu




 Priprema

    1.

    Zamrznuto voće ostavite na sobnoj temperaturi 10-ak minuta.
    2.

    Dodajte kokosovo mlijeko - cijeli sadržaj iz limenke: kruti i tekući dio, te agavin sirup i cimet (đumbir ili kurkumu u prahu), pa sve usitnite u blenderu ili pomiješajte štapnim mikserom.
    3.

    Spremite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje 4-5 sati dok se ne zamrzne.




Posluživanje

Prije posluživanja, po potrebi, sladoled ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta da se lagano opusti. Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikujte kugle, poslužite i... uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar