"MAGIČNA SJEMENKA" KOJA LIJEČI RAK: Čini čuda unutar našeg organizma

Sjeme je zbog svoje vrijednosti korišteno čak i kao valuta.

Chia sjeme sadrži omega masti, proteine, antioksidanate i dijetalna vlakana. Ima blagu aromu oraha, a pošto upijaju tečnost, idealno je za hidrataciju i osjećaj sitosti koji će trajati satima.




Maje i Inke su se s poštovanjem odnosile prema ovom malom, ali hranljiviom sjemenu. Zapravo ‘ Chia ‘ je riječ Maja koja znači „snaga“ . Naći ćete mnogo snage u Chia sjemenkama , koje sadrže pregršt hranljivih materija.

Chia Sjeme je odličan izvor zdravih esencijalnih masnih kiselina – sadrži osam puta više omega- 3 masnih kiselina od lososa. Chia sjeme sadrži i Omega 6 masne kiseline, antioksidante (samo jedan gram Chia sjemena bogatiji je antioksidantima čak četiri puta više od svježih borovnica) i proteine koji su i te kako bitni za vaše zdravlje.

Studije su pokazale da konzumiranje Chia sjemena također utjrče na zdravlje kose i noktiju shodno činjenici da je chia veliki izvor proteina (20%).

Chia sjemenke su takođe izvor najlakše svarljivih biljnih proteina, odličan su izvor dijetalnih vlakana, bogate su vitamina, mineralima , aminokiselinama, i antioksidantima. Chia sjeme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorijevanje masti, jača organizam i pozitivno utjrče na organe za varenje.




Nutricionisti se slažu da je chia sjeme jedno od najboljih koje možete da konzumirate ukoliko se osjećate slabo, bez energije, jer utječe na rad mišića i oslobađa energiju u vašem tijelu pa ga često koriste sportisti. Ovo sjeme sadrži i 37 % prehrambrenih vlakana koji podstiču rad crijeva.

Dijeta, odnosno striktna ishrana bazirana na konzumiranju ovog sjemena se pokazala sjajnom u liječenju raka debelog crijeva, kao i prevencija od raka.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar