Vaše tijelo ima neprijatan miris zbog ovih namirnica!

Da li vam je nekad bilo neprijatno zbog toga kako ste mirisali? Loš miris tela izaziva osećaj srama. Iako naš miris prventveno diktira genetika, on može biti izazvan ili pojačan hranom koju konzumiramo.

Ovo je lista hrane koja najviše utiče na miris znoja i tela. Saznajte koju bi hranu trebalo da unosite, a koju da izbegavate u širokom krugu pre nego što odete na dejt.

Voda ili pivo
Iako konzumiranje piva izgleda kao dobar način da se opustite nakon dana na poslu, ono može da izazove loš telesni miris jer alkohol isparava kroz pore na telu. Ispijanje vode pomaže da telo ispere toksine koji izazivaju loš miris.





Jogurt ili mleko
Aktivne kulture u jogurtu smanjuju količinu sumpornih jedinjenja koja izazivaju loš miris tela. Takođe, vitamin D koji se nalazi u jogurtu, pomaže u borbi protiv bakterija koje se nalaze u ustima i tako smanjuje zadah. Sa druge strane, mleko sadrži holin koji može da dvede do lošeg mirisa tela.

Sok od limuna ili vino
Konzumiranje vina možda izgleda kao dobar način da provedete veče uživajući, ali mamurluk od prekomernog konzumiranja nije jedina loša stvar: vaše telo će ceo dan mirisati na alkohol. Umesto toga, pijte vodu sa limunom. Limun pomaže u detoksaciji organizma zbog svojih antioksidantskih svojstava, dok voda ispira ispuštene toksine.

Biljni čaj ili kafa
Biljni čaj je sjajan izvor antioksidanasa. Što se manje toksina nalazi u telu, ono će bolje mirisati. Kafa i druga pića sa kofeinom mogu da dovedu do oštrog mirisa tela.

Jabuka ili karfiol
Jabuka deluje kao prirodni deterdžent i pomaže u borbi sa zadahom. Karfiol, sa druge strane, sadrži holin, nutrijent sličan vitaminu B koji dovodi do lošeg mirisa tela.

Pomorandža ili bundeva
Citrusno voće sjajno miriše i lako se apsorbuje, pa je stoga brz način da poboljšate telesni miris. Sa druge strane, bundeva sadrži holin koji se metaboliše u trimetilamin. Skupljanje trimetilamina u telu dovodi do lošeg mirisa.

Kardamon i cimet ili beli i crni luk
Kardamon i cimet ne samo što čine hranu ukusnijom, već daju prijatan i dugotajan miris telu. Suprotno tome, beli i crni luk sadrže sumporna jedinjenja koja se metabolišu i primarno eliminišu kroz pore na koži zbog čega će telo loše mirisati.

Celer ili špargla
Celer pomaže telu da otpušta feromone, zbog koji ste privlačni suprotnom polu. Kiselina iz špargle se razlaže na sumporna jedinjenja, koja dovode do lošeg mirisa tela.

Bela riba ili crveno meso
Studija je pokazala da su muškarci koji dve nedelje nisu konzumirali meso imali privlačniji miris ženama nego oni koji su jeli crveno meso. Konzumiranje ribe ne dovodi do otpuštanja neprijatnih mirisa poput onih koji nastaju tokom metabolisanja crvenog mesa. Stoga, ako planirate da idete na sastanak, bolje je da jedete ribu nego crveno meso.

Seme piskavice ili golica
Seme piskavice popravlja zdravlje digestivnog sistema i pomaže u uklanjanju lošeg mirisa koji izazivaju toksini u telu. Golica sadrži visok nivo holina za koji je poznato da izaziva neprijatan miris.





Bonus savet: Umereno jedite
Iako neprijatan miris tela izaziva osećaj srama, hrana koju preporučuju da izbegavate i dalje ima hranljivu vrednost. Odricanje od ove hrane nije dobra ideja. Savetuje se da jedete zeleno povrće, voće i mlečne proizvode, ali umereno. Na kraju krajeva, vi ćete najbolje proceniti šta je najbolje za vaše zdravlje.

Preuzeto sa: telegraf.rs

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar