Sastojci
Tijesto:
6 jaja
6 zlica secera
6 zlica oraha
4 zlice brasna
1 prasak za pecivo
Krema:
1.5 l mlijeka
5 pudinga od vanilije
17 zlica secera
300 ml vrhnja za slag
2 zelatine
Preljev:
2 crvena preljeva za torte
4 zlice secera
450 g sumskog voca
Priprema
1.
Tijesto:
Umutiti bjelanjke sa secerom, dodati zutanjke, orahe, brasno i prasak za pecivo. Peci 25 min. Na 180°.
Kad se prohladi, biskvit natopiti mlijekom, premazati kremom, na vrh staviti sumsko voce izradjeno sa dva preljeva za torte.
Krema: 1.5 L mlijeka skuhati sa 17 zlica secera i 5 pudinga od vanilije. U vrelo dodati 2 zelatine, ( bijele, mljevene) izradjene po receptu. U hladnu kremu dodati 300 ml umucenog slaga.
Preljev: Preljeve izraditi po receptu i dodati ib u prokuhalo sumsko voce. Preliti po hladnom kolacu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar