Sastojci
Potrebno je
100 g suvog voća (kajsije, marelice) može i kandirano
100 g pečenog neslanog kikirikija
175 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
1 kom vanilin šećer
3 kom jaja
150 g kisele pavlake
3 kašike mlijeka
150 g brašna
30 g kakaa
1 kom prašak za pecivo
još potrebno
100 g čokolade za kuvanje
30 g maslaca
Priprema
1.
Maslac mutiti najvećom brzinom dok ne postane gladak. Umiješati žećer i vanilin šećer i mutiti da se šećer istopi. Umiješati jaja jedno po jedno, dodati kiselu pavlaku i izmiješati.
2.
Izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo pa umiješati u smjesu sa jajima.
3.
I na kraju umiješati isjeckano suvo ili kandirano voće i isjeckan kikiriki
4.
Smjesu sipati u kalup 30x20 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 25 minuta
5.
Istopiti čokoladu s maslacem i preliti ohlađen kolač. Ostaviti da se i čokolada stegne.
6.
Dobro ohlađen kolač sjeći u štanglice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar