Sastojci
za podlogu
450 g mljevenog plazma keksa
400 g kisele pavlake
3-5 kašika šećera
1 kašika ruma (ili po želji)
još potrebno
200 g čokolade
2 kašike ulja
700 g voća (jagode, maline, višnje, kupine...)
500 ml slatke pavlake za šlag
100 g krem sira
2 kašike šećera u prahu
1 kom krem-fix
Priprema
1.
Izmiješati, kašikom pa pri kraju rukom, keks, šećer i kiselu pavlaku da masa bude jednolična.
2.
Na odgovarajuću tacnu staviti obruč za tortu 24 cm, malo premazati uljem, utisnuti smjesu za podlogu i poravnati.
3.
Istopiti čokoladu sa uljem i pola preliti preko podloge, poslagati jagode, ja sam sa malim razmacima, a može i jedna do druge, sa ostatkom čokolade svaku jagodu preliti malo po vrhovima.Ostaviti u frižider da se čokolada stegne.
4.
Umutiti malo slatku pavlaku, dodati šećer u prahu,krem-fix i krem sir, mutiti još malo i premazati preko jagoda.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar