Roščići s čokoladom

 Sastojci 6 osoba

    55 dag Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
    125 ml mlijeka
    1 kocka svježeg kvasca
    6 dag šećera
    25 dag maslaca
    4 žumanjka
    oko 15 dag čokolade u prahu





 Priprema

    1.

    U zdjelicu zdrobite kvasac,dodajte žličicu šećera i brašna te malo toploga mlijeka da se kvasac digne.Brašno pomiješajte sa žumanjcima,dodajte otopljen,ali ne vrući maslac,ostatak šećera i mlijeka.Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom da se udvostruči.
    2.

    Tijesto premjesite i oblikujte 4 loptice.Svaku razvaljajte u krug pa obilno pospite sa čokoladom u prahu.
    3.

    Svaki krug narežite na 8 trokuta pa ih rolajte od šire strane prema sredini.Roščiće slažite  na papirom obložen lim za pečenje.





    4.

    Pecite ih na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta(ovisi od pećnice).
    5.

    Tople pospite sa šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar