Išleri - jako fini!

 Sastojci

    za tijesto
    200 g maslaca
    300 g +2 kašike brašna
    100 g šećera u prahu
    2 kom žumanca
    4 kašike kakaa




    za fil
    0,5 dl sl. pavlake
    200 g čokolade za kuvanje
    1 kašika ulja

 Priprema

    1.

    Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
    2.

    Izmiješati brašno, 300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
    3.

    Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
    Peći na 180 C 15-ak minuta.
    4.

    Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.




    5.

    50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
    6.

    Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar