Sastojci 12 osoba
150 g petit keksa
1 konzerva kondenzovanog zasladjenog mlijeka
2 komada vecih jaja
mlijeko
Gussnela Dolcela (gustina)
voda
50 g maslaca
Priprema
1.
U posudu u koju zelite da vam bude kolac poredajte na dno petit keks. Ja sam stavila dva reda tj jedan na drugi.
2.
U mlijeko ( oko 250 ml) dodajte kondenzovano mlijeko, oko 150 ml vode i maslac. Pustite da se kuha.
3.
U manju zdjelicu promijesajte tri punije supene kasike gustina / jestivog skroba,sa malo vode. Dobro promijesati pa dodati dva zumanjka.
4.
Smjesu dodati mijeku kada prokuha ( znaci napraviti puding) . Napraviti kremu.
5.
Umutiti bjelanca. I u vruc puding / kremu dodati umucena bjelanca, mijesati lagano drvenom kasikom. Vruce istresti u kalup sa keksima. Mljevenog ili zdrobljenog petiti keksa posuti po vrhu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo ohladiti pa onda staviti u frizider.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar