Milk tart - Odlično za ove vruće dane. Poput krempite na malo drugačiji način. Jednostavno za napraviti!

 Sastojci 12 osoba

    150 g petit keksa
    1 konzerva kondenzovanog zasladjenog mlijeka
    2 komada vecih jaja
    mlijeko
    Gussnela Dolcela (gustina)
    voda
    50 g maslaca





 Priprema

    1.

    U posudu u koju zelite da vam bude kolac poredajte na dno petit keks. Ja sam stavila dva reda tj jedan na drugi.
    2.

    U mlijeko ( oko 250 ml) dodajte kondenzovano mlijeko, oko 150 ml  vode i maslac. Pustite da se kuha.
    3.

    U manju zdjelicu promijesajte tri punije supene kasike gustina / jestivog skroba,sa malo vode. Dobro promijesati pa dodati dva zumanjka.
    4.

    Smjesu dodati mijeku kada prokuha ( znaci napraviti puding) . Napraviti kremu.





    5.

    Umutiti bjelanca. I u vruc puding / kremu dodati umucena bjelanca, mijesati lagano drvenom kasikom. Vruce istresti u kalup sa keksima. Mljevenog ili zdrobljenog petiti keksa posuti po vrhu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo ohladiti pa onda staviti u frizider.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar