Sastojci
biskvit
5 kom. jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike tople vode
1/2 praška za pecivo
krema
5 dl mlijeka
1 puding jagoda
2 kašike gustina
4-5 kašika šećera
125 g margarina
voćna krema
2,5 dl slatke pavlake
2 dl voćnog jogurta jagoda
4-5 kašika šećera
1 vrećica želatina
300 g jagoda
Priprema
1.
Jaja mutiti najvećom brzinom, postepeno dodavati šećer i mutiti da se šećer istopi. Smanjiti brzinu pa dodavati brašno sa praškom za pecivo i vodu. Smjesu sipati u pleh 35×35 cm.i peći na 200 C. Pečen biskvit izvaditi iz pleha i staviti na krpu i uviti kao rolat. Ostaviti da se ohladi.
2.
Sa malo hladnog mlijeka razmutiti puding i gustin. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati razmućeni puding i miješati brzo da se zgusne. Ostaviti da se ohladi pa umiješati umućeni margarin.
3.
Želatin preliti sa malo hladne vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti pa umiješati voćni jogurt i želatin. Dobro izmiješati pa dodati isjeckane jagode.
4.
Biskvit premazati kremom od pudinga, preko premazati kremu sa jagodama i uviti u ralat. Ukrasiti po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar