MOJ SAVRŠEN RECEPT ZA RAFAELO TORTU SAMO ĆU REĆI UŽIVAJTE...

Ova torta je savršenstvo. Pravila sam ju za svoj rođendan i avi su bili oduševljeni. Tako je lagana, ukusna, ma savršena. Čak i oni koji nisu ljubitelji kokosa su tražili još jedan komad

Sastojci
    Za biskvit:
    7 bjelanjaka
    150 g šećera
    1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
    1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
    70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    150 g Kokosova brašna Dolcela
    Za kremu:
    7 žumanjaka

    2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
    700 ml mlijeka
    100 g maslaca
    100 g šećera u prahu
    500 ml slatkog vrhnja
    Još potrebno:
    12 komada petit beurre keksa
    oko 100 ml mlijeka
    2-3 žlice maraskina
    Za posipanje:
    50 g kokosova brašna




Priprema
    Za biskvit:
    1.
    Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
    2.
    Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
    3.
    Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
    4.
    Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
    Za kremu:
    1.
    Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
    2.

    Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
    3.
    Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
    4.
    Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
    5.
    Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
    6.
    D O D A T A K:preporučila bi da između mnoštvo komentara pročitate i par koje sam izdvojila po brojevima:




Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.

http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar