Medeni desert - jednostavan, lagan i jako fin!

 Sastojci

    potrebno je
    1 l mlijeka
    200 g Gussnela Dolcela (gustina)
    1,5 šolja oko 300 g šećera
    5 kašika kakaa u prahu Dolcela
    5o g maslaca




    3 kašike meda
    1 kom Burbon vanilin šećera
    oko 30 kom čokoladni keks

 Priprema

    1.

    U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
    2.

    U kalup 30 x 10 cm  obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks




    3.

    premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar