Iako su mu predviđali još 3 mjeseca života, četiri godine kasnije Danny je sjajno zahvaljujući dnevnom protokolu kojeg je usvojio, koji uključuje konzumiranje sokova pšenične trave (mlade pšenice), hranjivu gustu “superhranu” s raznim nevjerovatnim zdravstvenim beneficijama.
Prema pisanju “Sunday Worlda”, Danny je postao svjestan svojeg stanja kada je jedan dan ulkus odjednom eksplodirao u njegovom trbuhu. Nakon što je prevezen u bolnicu s farme na kojoj živi, doktori su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili kako Danny zapravo ima težak oblik raka želuca koji se proširio po cijelom tijelu.
Oni su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio raka, prema njihovom mišljenju, bio prolaz kroz konvencionalno liječenje – hemoterapija i zračenje.
Danny je nakon četiri godine otišao u bolnicu i otkrio im kako je ozdravio zahvaljujući domaćem tretmanu koji uključuje mladu pšeničnu travu.
“Rekao sam doktorima da nisam bio spreman podvrgnuti se toku liječenja kojeg su mi predložili”, rekao je Danny. “Znao sam da će me ubiti. Oni su bili bijesni što sam došao do tog zaključka. Moj lični doktor me je upozorio da ću biti mrtav u roku tri mjeseca.”
Dannyjev izbor za korištenje pšenične trave kao tretman za njegov rak zasnivao se na brojnim iskustvima koje je čuo od prijatelja o gotovo čudesnom, ljekovitom svojstvu pšenične trave (zelene pšenice).
“Nisam znao što mogu očekivati, ali sam bio odlučan ići dalje”, prisjeća se Danny. “U roku od sedam dana osjećaj peckanja koji sam imao je otišao i ja sam se počeo osjećati puno bolje. Prestao sam uzimati tablete koje su mi bile propisane i od tada nisam uzeo niti jednu tabletu do dana današnjeg. Mjesec dana kasnije bol je potpuno nestala i znao sam da sam na putu oporavka. Pšenična trava je djelovala. Napravio sam pravu odluku kada sam odbio savjet doktora.”
Za kratko vrijeme vratio je nazad svu težinu koju je izgubio zbog korištenja lijekova. Počevši sa samo 28 grama pšeničnog soka dnevno, kasnije je stigao do 200 grama pšenične trave na dan.
“Znam puno doktora koji misle da pšenična trava nema kvalitete i sposobnosti za ubijanje raka, ali ja sam živi dokaz to nije istina i da ona funkcioniše”, dodaje on. “I iako mnogi doktori neće priznati javno, ljudi postepeno počinju uočavati prednosti pšenične trave. Ljudi me pitaju kako sam to učinio i mogu samo reći jednu riječ, pšenična trava.”
Pšenična trava je trava koja se bere prije zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pšenica sastavom više nalikuje zelenom lisnatom povrću nego žitaricama.
Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Zatim se provodi ekstrakcija i sušenje te nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima.
Razni su se povoljni efekti pripisivali ovome preparatu tokom historije – od terapije karcinoma i hroničnog umora, preko dijabetesa do povišenog krvnog tlaka, sinusitisa i čireva. Danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikaciono sredstvo i izvor antioksidansa te može zaštititi od brojnih bolesti današnjice, ali uprkos tome, pšenična trava se kao lijek degradira od strane farmaceutske industrije, ali i zaboravlja.
Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportistima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima te kod neredovite i jednolične prehrane.
Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja razine životne energije.
U nastakvku pogledajte kako se priprema zeleni sok od mlade pšenice:
Izvor: dnevno
Nema komentara:
Objavi komentar