3 jaja
6 fildžana šećera
2 fildžana ulja
4 fildžana mlijeka
8 fildžana brašna
1 prašak za pecivo
100g čokolade za kuhanje
50g bijele čokolade
ekstrakt vanile
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom.
2.
Dodati ulje i mlijeko.
3.
Na kraju umiješati brašno i prašak za pecivo.Masu podijeliti na dva dijela
4.
U jedan dio dodati istopljenu čokoladu ,a u drugi dio malo ekstrakta vanile,
5.
Kalup namazati uljem i posuti brašnom.Sipati naizmjenično žuto i smeđe tijesto.Po vrhu posuti isjeckanom bijelom čokoladom.
6.
Peći na 180stepeni u prethodno ugrijanoj rerni.
Posluživanje
Hladan vijenac posuti šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar