Mramorni vijenac

 Sastojci

    3 jaja
    6 fildžana šećera
    2 fildžana ulja
    4 fildžana mlijeka
    8 fildžana brašna
    1 prašak za pecivo
    100g čokolade za kuhanje
    50g bijele čokolade
    ekstrakt vanile




 Priprema

    1.

    Umutiti jaja sa šećerom.
    2.

    Dodati ulje i mlijeko.
    3.

    Na kraju umiješati brašno i prašak za pecivo.Masu podijeliti na dva dijela
    4.

    U jedan dio dodati istopljenu čokoladu ,a u drugi dio malo ekstrakta vanile,
    5.

    Kalup namazati uljem i posuti brašnom.Sipati naizmjenično žuto i smeđe tijesto.Po vrhu posuti isjeckanom bijelom čokoladom.
    6.

    Peći na 180stepeni u prethodno ugrijanoj rerni.





Posluživanje

Hladan vijenac posuti šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar