Čokoladne oblatne

 Sastojci

    1 pakovanje oblatni ,onih većih
    250 g šećera (kristal)
    2,5 dl mlijeka
    150g čokolade za kuhanje
    2 jaja
    200g maslaca ili margarina
    300g mljevenog keksa




 Priprema

    1.

    Mlijeko i šećer staviti da prokuha, dodati čokoladu i miješati pjenjačom da se sve rastopi.
    2.

    Tako  pripremljeno mlijeko skloniti sa vatre i umiješati keks.

    Jaja malo umutiti viljuškom pa ih dodati u vruću masu i dobro izmiješati i ujednačiti.
    3.

    Maslac isjeći na kockice i njega dodati u još toplu masu od keksa, dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi, ali ne do kraja,neka ostane mlakasta.




    4.

    Filovati oblatne, fila ima dovoljno da se lijepo namaže svaki list i da se popune rupice. Opteretiti ih nečim malo težim, ja sam stavila dvije daske za rezanje i ostaviti da se ohlade i dobro stegnu.

Posluživanje

Izrezati na kocke i uživati....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar