Mogu čini mi se žmureći da je napravim, toliko sam je puta pravila. Recept mi je dala koleginica

SASTOJCI
200gr mlevenih ili seckanih oraha
KORA
8 belanaca
8 kašika šećera
3 kašike prezli

3 kašike džema od kajsije
2 pune kašike kakaa
FIL
8 žumanaca
8 kašika šećera
9-10 kašika brašna




1/2l mleka
2 kesice vanilin šećera
250gr putera ili margarina
30gr ruma
2 kesice šlaga
mleko za šlag

PRIPREMA
U sud /20x40cm/podmazan staviti pek papir, pa preko papira ravnomerno rasporediti orahe.
Spremiti koru. Belanca mikserom umutiti dobro sa šećerom, dodati prezle, kakao, i džem. Dobro ujednačenu smesu sipati preko pripremljenih oraha.
Peći koru na 200 stepeni 15 minuta.





Kad je kora pečena, prevrnemo je da orasi budu odozgo i lagano skinemo pek papir. Ostaviti da se hladi, a za to vreme napraviti fil.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa kašiku po kašiku dodavati brašno. Ovu smesu sipati u 1/2l mleka koje vri na pari i kojem je dodat vanilin šećer. Mutiti na pari mikserom 10-ak minuta, da se sve zgusne. Skloniti sa ringle, dodati isečen puter na kockice i dalje mutiti mikserom dok se fil i puter ne sjedine. Na kraju dodati rum i sjediniti ga.
Kad se fil ohladi premazati ga preko kore. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi.
Ukrasiti je šlagom.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar