Sastojci
za kuglice
500 g pilećeg filea
1 glavica luka
1 kom jaje
2 kašike krušnih mrvica/prezli
po potrebi so, biber
za sos
180 g kisele pavlake
2 kašike majoneze
150 g kackavalja
3 čena bijelog luka
i još
3 kašike ulja
Priprema
1.
Piletinu isjeci na sitne kockice, obavezno sjeckati nožem, ne sjeckalicom i ne mljeveno.
2.
luk sitno isjeći pa dodati piletini, zaciniti i sve dobro izmiješati, dodati jaje i prezle i sve sjediniti
3.
posudu za pečenje premazati uljem
Od smjese praviti kuglice jednake veličine i stavljati u pleh sa malim razmacima
4.
zapeći u rerni zagrijanoj na 200 C oko 25 minuta
5.
Izmiješati pavlaku, majonez, sitno sjeckan bijeli luk i rendani sir.
Na svaku kuglicu staviti po kašiku smjese za sos
6.
Vratiti u rernu , smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 15 minuta ili da dobro porumeni
7.
jako fine i kad se ohlade
8.
presjek kuglice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar