Sastojci
250g masti
3 jaja
250g secera
oko 800g brasna
1 prasak za pecivo
2 vanil secera
kora limuna
Priprema
1.
Priprema: Sve sastojke sjediniti i mesiti dok se ne dobije glatka lopta. Masinu za meso dobro fiksirajte i dodajte onoliko testa koliko mislite da je u datom trenutku dosta i pocnite sa formiranjem keksa.Duzina i oblik su po vasoj zelji i masti.
2.
Peci na 200c oko 20-ak minuta
3.
Saveti: Ukoliko ne zelite mast mozete praviti sa margarinom ili maslacem , ali morate i korigovati kolicinu brasna pa zato dodajte malo po malo brasna dok ne budete zadovoljni tvrdocom testa.
U ovaj keks mozete staviti bukvalno sve: od oraha, lesnika, badema, cokolade i kokosa do raznih tecnih aroma.
Ukoliko se odlucite za cokoladu, najbolje je da je narendate direktno u brasno kako bi se rasvnomerno rasporedila!!
Nema komentara:
Objavi komentar