Japanski vjetar - predivan, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci

kore x 2
6 bjelanjaka
12 žl šećera
pola žlice octa
fil
12 žumanjaka
5 žl šećera
6žl brašna




7 dcl mljeka
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
200-300 gr oraha
7 dcl sl. vrhnja
posip
200 gr prženih oraha
Priprema

1.
za jednu koru je potrebno izlupati 6 bjelanjaka sa 12 žlica šećera dobro lupati najmanje 15 minuta pred kraj dodati pola žlice octa, koru izlijte u lim koji ste prethodno namazali sa masti zatim stavili foliju i potom foliju ponovo namažite sa masti i pospite sa brašnom višak brašna istresite stavite peći u dobro zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva oko 20 minuta potom smanjite na 120 stupnjeva i koru dobro sušite ja sam jednu koru sušila sat i deset minuta ali sam stavila na ventilator , znači u boičnoj pećnici treba peći tj.sušiti i duže tako ponovimo i sa drugom korom
2.
za fil umutiti 12 žumanjaka sa 5 žl šećera i 6 žl brašna i ukuhati u 7 dcl mljeka, kad se ohladi dodati margarin i šećer u prahu i dobro izraditi potom dodati mljevene orahe.




3.
izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil-šlag-kora-fil-šlag-posip od oraha
4.
orahe popržiti istresti u kuhinjsku krpu i sa oklagijom dobro izdruljati.

Izvor:https://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar