potrebno je
10 kom petit keksa
100 - 150 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
5 dl slatke pavlake za šlag
200 g krem sira
2 dl kisele pavlake
10 g Mljevena želatina Dolcela
100 g šećera
1 kom vanilin burbon šećera
po želji višnje za preliv
Priprema
1.
Višnje prokuvati sa malo vode i 1 kašikicom gustina razmućenog sa malo hladne vode, ostaviti da se ohladi
Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri pa ga otopiti i ostaviti da se ohladi
Čokolade otopiti nad vodenom parom, svaku posebno i ostaviti da se ohlade.
Umutiti slatku pavlaku i ostaviti sa strane, u drugoj posudi mutiti krem sir, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer, dodati umućenu slatku pavlaku pa izmiješati, dodati otopljen želatin pa sve skupa dobro umutiti
2.
Masu podijeliti na 3 jednaka dijela, u prvi umuješati bijelu čokoladu i sipati u kalup 10x30 cm obložen prozirnom folijom, preliti sa 1/2 preliva od višanja, u drugi dio dodati istopljenu mliječnu čokoladu, izmiješati i sipati u kalup poravnati i sipati drugu polovinu preliva od višanja, u treći dio dodati istopljenu tamnu čokoladu, izmiješati i sipati u kalup, poravnati i poredati petit keks. Prekriti folijom i staviti u zamrzivač na par sati
3.
dobro rashlađen desert izvaditi iz kalupa
4.
ukrasiti po želji
5.
mmmmm uživatim !!!!!
Posluživanje
samo da napomenem da je dio s tamnom čokoladom trebao biti tamniji, ili je do kvaliteta čokolade ili treba više da se stavi, ja sam stavila 100 g pa sam u sastojcima napisala do 150 g
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar