Sastojci
kora s makom
5 kom bjelanaca
5 kašika šećera
6 kašika maka
3 kašike brašna
1 kašičica Praška za pecivo Dolcela
za bijelu koru
5 kom bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika ulja
za fil
1 l mlijeka
150 g šećera
10 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
10 kom žumanaca
200 g putera
1 kašičica vanilije
1 dl slatkog vrhnja
za sos od višanja
300-400 g višanja
2 dl soka od višanja
2,5 kašika šećera
2,5 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
i još
150 g bijele čokolade
1/2 dl slatkog vrhnja
Priprema
1.
Za koru s makom odvojiti bjelanca od žumanaca.
Umutiti bjelanca u čvrst snijeg, dodati šećer pa mutiti da se šećer istopi. Izmiješati mak, brašno i prašak za pecivo pa umiješati u bjelanca, polako miješajući kašikom.
Smjesu sipati u pleh 35 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrijanoj na 180 C 15 min.
2.
Za bijelu koru odvojiti bjelanca od žumanaca.
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer pa mutiti da se istopi. Umiješati brašno kašikom, polako miješajući i na kraju umiješati ulje. Peći u istom plehu na 180 C 15 min.
3.
kore ohladiti
4.
Za sos višnje ocijediti od soka izmjeriti 2 dl U 1 dl razmutiti gustin a ostatakm soka višnje i šećer staviti da prokuva, sipati gustin i kuvati da se zgusne pa ohladiti.Ohlađen sos premazati preko kore s makom.
5.
Za fil u 2 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca. Ostatak mlijeka i šećer staviti da kuva pa sipati gustin i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti puter sobne temperature pa dodavati po malo umućene kreme, kad se sjedini umutiti slatku pavlaku pa umiješati u kremu.
6.
Preko sosa od višanja premazati 1/2 fila, staviti bijelu koru i premazati drugom polovinom fila
Zagrijati slatku pavlaku pa u njoj istopiti čokoladu i premazati preko fila
7.
Ostaviti da se dobro ohladi
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar