Sastojci
potrebno je
300 g gorke čokolade
100 g putera
90 g nutelle
100 g petit keksa
100-150 g suhe šljive, orasi ili bademi, smokve
još
1 kašika šećera u prahu ili kakaa
Priprema
1.
Keks izlomiti na sitnije komade a voće isjeckati pa izmiješati sve
2.
Puter i čokoladu istopiti nad parom, umiješati nutelu, ostaviti da se malo ohladi pa preliti preko keksa i voća i izmiješati
3.
Masu sipati na prozirnu foliju i napraviti jedan veći, ili dva manja valjka
4.
Zamotati folijom, krajeve usukati i tako okretati na površini da se oblikuje valjak do željene dužine
5.
radnu površinu posuti šećerom u prahu, salamu odvojiti od folije
6.
uvaljati u šećeru u prahu
7.
ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar