Čokoladna malinka - Predivna voćna torta, ne peče se, lagana i osvježavajuća!

 Sastojci

    za podlogu
    300 g oreo keksa
    7 kašika otopljenog putera

    za fil
    5 dl slatke pavlake (mlečne)
    200 g krem sira
    150 g šećera u prahu
    2 kašićice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)




    i još
    150 g pirea od malina
    100 g tamne čokolade sa min 70% kakaa
    100 g cijelih malina
    2 dl slatke pavlake

 Priprema

    1.

    oreo (ili slične sendvič kekse) izmrviti, ja sam oklagijom na papiru za pečenje, prenijeti u činiju i preliti istopljenim puterom i dobro izmiješati.
    2.

    Obruč za tortu 24 cm obložiti prozirnom filijom ili premazati puterom, sipati izmrvljene kekse i poravnati dobro pritiskajući kašikom, ostaviti u frižider
    3.

    Pavlaku dobro umititi sipati šećer u prahu i krem sir pa mutiti da se  sjedini. Podijeliti na 2 jednaka dijela.
    U jedan dio sipati otopljenu čokoladi, miješati da se izjednači pa premazati preko podloge od keksa.
    4.

    Preko čokoladnog dijela poredati cijele malone.





    5.

    150 g malina izblendati i propasirati da se odvoje koštice, pire pomiješati da drugim dijelom pavlake i premazati preko čokoladnog dijela.
    6.

    Umutiti 2 dl slatke pavlake pa ukrasiti tortu odozgo. Ostaviti u frižider najbolje preko noći.
    7.

    Pred služenje izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji
    8.

    Osvježava !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar