Sastojci
za podlogu
300 g oreo keksa
7 kašika otopljenog putera
za fil
5 dl slatke pavlake (mlečne)
200 g krem sira
150 g šećera u prahu
2 kašićice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
i još
150 g pirea od malina
100 g tamne čokolade sa min 70% kakaa
100 g cijelih malina
2 dl slatke pavlake
Priprema
1.
oreo (ili slične sendvič kekse) izmrviti, ja sam oklagijom na papiru za pečenje, prenijeti u činiju i preliti istopljenim puterom i dobro izmiješati.
2.
Obruč za tortu 24 cm obložiti prozirnom filijom ili premazati puterom, sipati izmrvljene kekse i poravnati dobro pritiskajući kašikom, ostaviti u frižider
3.
Pavlaku dobro umititi sipati šećer u prahu i krem sir pa mutiti da se sjedini. Podijeliti na 2 jednaka dijela.
U jedan dio sipati otopljenu čokoladi, miješati da se izjednači pa premazati preko podloge od keksa.
4.
Preko čokoladnog dijela poredati cijele malone.
5.
150 g malina izblendati i propasirati da se odvoje koštice, pire pomiješati da drugim dijelom pavlake i premazati preko čokoladnog dijela.
6.
Umutiti 2 dl slatke pavlake pa ukrasiti tortu odozgo. Ostaviti u frižider najbolje preko noći.
7.
Pred služenje izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji
8.
Osvježava !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar