Sastojci:
600 gr oštrog brašna
40 gr svježeg kvasca
malo šećera
malo soli
1/2 l mlakog mlijeka
2 dl ulja
malo ulja za razvaljati tijesto
žumanjak za mazanje
sol za posipanje
ostali posip po volji
Priprema
Ne izgleda komplicirano…
1. Kvasac razmutite s malo šećera u malo mlakog mlijeka neka se digne…
2. Dodajte u prosijano brašno, u kojem je ulje, sol, u sredinu dignuti kvasac…
3. Mijesite lagano uz dodatak mlakog mlijeka koliko ga brašno prima (tijesto treba biti
dosta mekano i dobro istučeno)…
4. Napravite 21 hljepčić i pustite da se malo “odmori”…. Trgajte komadiće nauljenim
rukama ….
5. Na lagano nauljenoj plohi razvaljate hljepčiće i napravite klipiće, (kiflice), ne patite
ako nisu svi pravilni…
6. Složite u protvanj (posudu za pečenje), namažite umućenim jajetom, posolite, pospite
drugim posipom ili nečim drugim po ukusu i pustite da malo diže (na slici je dupla
tura)…
7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C 30-tak minuta
Posluživanje
Poslužite tople, pašu uz sve
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar