Ledeni desert sa turskim keksom

 Sastojci

    potrebno je
    1 l mlijeka
    2oo g šećera
    100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
    2 kom Puding vanilija Dolcela
    50 g kokosa
    1 kom Vanilin šećer Dolcela
    1 kašičica burbon vanilin šećera
    50 g maslaca
    2 dl slatke pavlake za šlag




    još
    100 g turskog keksa ili neki čokoladni
    50 g čokolade
    malo ulja

 Priprema

    1.

    U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje
    2.

    Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti
    3.

    Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati
    4.

    poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
    5.

    Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom




    6.

    Ostaviti da se čokolada stegne
    7.

    dekorativan i jako ukusan

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar