Kremaste kakao kocke - jednostavne i brze za napraviti i jako ukusne!

 Sastojci

    za biskvit
    6 kom bjelanaca
    6 kašika šećera
    3 kašike brašna
    40 g kakaa
    1 kašikica praška za pecivo

    za fil
    6 dl mlijeka
    6 kom žumanaca
    10 kašika šećera
    1 puding vanilija burbon (ili obični i 1 vanilin burbon šećer)
    3 kašike brašna
    250 g margarina




    i još
    5 dl slatke pavlake za šlag
    1 dl malo zaslađenog toplog mlijeka za poprskati biskvit

 Priprema

    1.

    Odvojiti žumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodaavati šećer i mutiti neprekidno da se žećer istopi.
    2.

    Pomiješati brašno prašak za pecivo i kakao pa umiješati u umušena bjelanca polako, kašikom tako da masa ostane čvrsta, bitno je samo polako miješati. Sipati u pleh od el. šporeta malo podnazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 10-ak minuta i ostaviti da se ohladi.
    3.

    Od mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding, brašno i žumanca, ostatak mlijeka i šećer staviti da kuva pa kad prokuva sipati puding i miješati da se malo zgusne. Ostaviti da se hladi i povremeno promiješati.
    4.

    Margarin umutiti pjenasto, dobro umutiti i ohlađen puding pa pomalo dodavati u margarin i mutiti neprekidnoda se masa sjedini.




    5.

    Prokuvati mlijeko i šećer i ohladiti, preliti biskvit, po želji se može napraviti i više preliva.
    6.

    Ohlađen biskvit premazati kremom, umutiti slatku pavlaku i premazati preko kreme, obilno posuti kakaom i ostaviti da se dobro ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar