Sastojci:
Biskvit
-10 dkg sjeckani prženi lješnjak
-7 bjelanjaka
-15 dkg šećera
-1 dl ulja
-7 žlica brašna
-1 prašak za pecivo
Krema
-7 žumanjaka
-7 dl mlijeka
-7 žlica šećera
-2 vrećice puding od vanilije
-250 g maslaca ili margarina
Glazura
-20 dkg čokolade
-10 dkg maslaca
-malo ulja
I još
-1 nutela
-20 dkg pettit beure keksa
Priprema:
Na lim za pečenje 30×40 stavi pek papir i na njega rasporedi ravnomjerno lješnjake.
Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s pp.
Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
Kada je biskvit ispečen okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.
Skuhaj kremu, te u hladno dodaj izrađeni maslac, te ju premaži po keksima.
odozo glazura ili tko voli šlag.
SAMO DA NAPOMENEM: ovaj put sam u kremu dodala 10 dkg maslaca i 2 dl slatkog vrhnja.
Meni savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne mora stajati više dana.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar