Dolazi novi radar zbog kojeg je svaki vozač u strahu: Policija neće mjeriti samo brzinu auta, nego i još jednu stvar

Američka kompanija koja se zove “ComSonics”, a koja dolazi iz Virdžinije je napravila jedan uređaj koji nam je postao veoma interesantan u zadnje vrijeme. Taj uređaj izgleda baš normalno i kao obični radar za čitanje brzine, ali zapravo on ima jednu totalno drugačiju funkciju.




Taj uređaj će očitavati frekvencije slanja SMS poruka, razgovora na mobitel i također prijenosa podataka. Pisanje ili slanje SMS poruke prilikom vožnje kao i telefoniranje je veoma kažnjivo zakonom, pored toga što je to veoma opasno i može da završi sa nekim tragičnim posljedicama.

Policija je sve do sada takve neodgovorne vozače kaznila samo u trenutcima kada su ih uspjeli uhvatiti u razgovoru ili u slanju SMS poruka, dok bi ovaj radar mogao da olakša rad policajaca i da spriječi mnoge vozače da rade takve stvari. Policija se u zadnje vrijeme mnogo trudi kako bi spriječili razne prekršaje, a zbog čega uvode nove zakone i ovakve tehnologije.




Ovo je taj posebni radar za telefone kojeg su nazvali “Sniffer Sleuth II”, a on je toliko dobar da može očitati da li je osoba pričala na telefonu dok je vozila auto. Isto tako sve druge stvari i operacije na mobitelu će biti očitane od strane ovog posebnog radara. Za sada je ovaj uređaj ponuđen američkoj policiji kako bi ga testirali, a kako bi ga pustili na tržište, onda mora da prođe kroz još neke provjere. Također ga moraju uskladiti sa zakonom kako se ne bi narušila ničija prava na privatnost. Ovaj uređaj bi mogao napraviti mnoge promjene u saobraćaju.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar