DOMAĆA KINDERLADA

Sastojci:

KINDERLADA:

    30 dkg šećera
    3 dl vode
    3 vrećice vanilin šećera
    250 g margarina




    1/2 kg mlijeka u prahu
    2 žlice kakaa

EUROKREM:

    40 dkg šećera
    3 dl vode
    3 vrećice vanilin šećera
    250 g margarina
    1/2 kg mlijeka u prahu
    5 dkg mljevenih lješnjaka
    2 žlice kakaa





Priprema:

Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin pomalo otopi.

Tada dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom cca. 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu.
U polovicu smjese dodati 2 žlice kakaa te opet dobro promješati.
Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.
Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao).
Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.

Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar