Cicvara - Staro, skoro zaboravljeno jelo!

 Sastojci 4 osobe

    potrebno je
    2 dl vode
    2 dl mlijeka
    300-400 g sira ili kajmaka




    8 kašika kukuruznog brašna
    1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
    1 kašičica soli

 Priprema

    1.

    Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmiješati



    2.

    Kad ponovo prokuva smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude "uhvati" kao da je malo prigorila, gotova je.
    3.

    Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar