Čokoladna salama - dekorativna i jako fina a bez pečenja i brzo se spremi!

 Sastojci

    potrebno je
    300 g gorke čokolade
    100 g putera
    90 g nutelle
    100 g petit keksa
    100-150 g suhe šljive, orasi ili bademi, smokve

    još
    1 kašika šećera u prahu ili kakaa





 Priprema

    1.

    Keks izlomiti na sitnije komade a voće isjeckati pa izmiješati sve
    2.

    Puter i čokoladu istopiti nad parom, umiješati nutelu, ostaviti da se malo ohladi pa preliti preko keksa i voća i izmiješati
    3.

    Masu sipati na prozirnu foliju i napraviti jedan veći, ili dva manja valjka
    4.

    Zamotati folijom, krajeve usukati i tako okretati na površini da se oblikuje valjak do željene dužine
    5.

    radnu površinu posuti šećerom u prahu, salamu odvojiti od folije




    6.

    uvaljati u šećeru u prahu
    7.

    ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar